Verktygstillverkning med precision

Vi konstruerar och tillverkar alla typer av formverktyg och fixturer. Med företagets kompetens och unika tillvägagångssätt blir resultatet alltid hög kvalitet på både formytor och toleranser.

Formverktyg alternativ 1:

Tillverkas i aluminium för ändamål som prototypserie alternativt förserie. Denna metod beräknas beroende på material att klara ca 50 000 repetitioner. Ett behandlat verktyg klarar i vissa fall upp till 100 000 repetitioner.
Metoden är väldigt kostnadseffektiv då det oftast handlar om 1/3 del av kostnaden av ett konventionellt stålverktyg.

Formverktyg alternativ 2:

Verktyget tillverkas i stål och efter önskemål även härdat. Detta är till för produktionsändamål.
Med vårt tillvägagångssätt så är även detta alternativ mer kostnadseffektivt än den traditionellt konventionella verktygstillverkningen.

Formsprutning:

Tillsammans med en samarbetspartner har vi tillgång till en modern maskinpark bestående av 9 formsprutor i storlekarna 30-350 ton, som klarar skottvikter upp till 400g. En av dessa är en 2K maskin och två är bestyckade med robotceller och visionssystem.
Vi formsprutar alla typer av termoplaster och elastomerer. Vi erbjuder även våra kunder rådgivning vid materialval och konstruktionsoptimeringar (anpassning av detaljen för formsprutning).

Prototyptillverkning

Fräsning:

I vår verkstad utför vi 5-axligt (3+2) styrda bearbetningar. Här bearbetar vi material som aluminium, magnesium, zink, titan, stål (även härdat till 68 HRC), plaster och olika komposit material. Vi är kända för att klara av högt komplexa detaljer. Detalj storlekar 1-50 styck, och i vissa fall även fler antal.

Svarvning:

Få-stycks svarvar vi själva, för flera enheter har vi idag en bra och tillförlitlig samarbetspartner.

Komposit:

Tillverkning av kolfiberprodukter genom vakuuminjicering. Vi använder denna metod istället för handlaminering då den både är snabbare och resulterar i hög finish på ytor utan så kallade pinnholes.

 

Projekt Exempel

 

Kontakta oss

MH-GTR AB
Hedenstorpsvägen 7
555 93 JÖNKÖPING
+46 (0)36 440 00 36
+46 (0)70 337 89 33
Email: